Servicesiden

indkøb

Vin eller øl? Sådan holder du den bedste havefest

ssdd22

Det kan være rigtig hyggeligt at holde en havefest for venner, familie og naboer. Men hvordan sørger man lige for at den havefest bliver rigtig god – og hvordan gør man det så billigt for sig selv som muligt?

Læs med her og få nogle gode råd til hvordan du holder den bedste havefest (både for dine gæster og for din bankkonto).

Spisebord

Tænk i tema

Hvilken slags tema og stemning vil du gerne have, at der skal være til festen? 

Misforstå os nu ikke; du behøver ikke at gå ud og anskaffe dig en masse dekorationer, som passer lige ind i det tema du ligger for dagen. Men det kan være en god ide at tænke på hvilket tema eller stemning, som du gerne vil skabe til festen, fordi det faktisk har indflydelse på rigtig mange af de valg. 

Vil du gerne holde en noget sofistikeret aften? Så skal den fine vin findes frem og måske der endda skal indføres dresscode. 

Eller skal det være en rigtig hyggeaften med grillpølser? Så skal de koldes øl stilles frem og du kan nøjes med en lidt billigere vinflaske eller to. Og måske du endda kan bede folk om at tage et ret eller kød med selv, som alle kan spise af?

fest

Gør festen så billigt som muligt

At bede folk om at tage deres egen mad med eller i hvert fald tilføre noget til det fælles spisebord er kun én måde, hvorpå vi kan gøre festen en del billigere for os selv at afholde. En anden god måde er at benytte os af gode tilbud, når de er der. 

Det kan for eksempel være, at du gerne vil kunne byde dine gæster på et par drinks på din egen regning. I så fald er det godt kunne købe bajerne eller binflaskerne, imens der er tilbud på dem. Så sparer du en del penge på den front. 

Det er nemmere at benytte sig af tilbud, hvis man planlægger i god tid. Så gå hellere i gang med at planlægge tingene så tidligt som muligt, så du også stille og roligt kan begynde at slæbe hjem af de ting, som i får brug for til festen. 

Du kan også spare en del penge ved for eksempel ikke at leje en del stole og lignende til dagen. Spørg hellere naboerne ad om de ikke har en gammel stol eller to, som du må benytte dig af under festen. 

Have your say