Servicesiden

avis

Pep din corona-isolation op med nye hobbyer

ssdd22

Vi vil alle gerne være gode samfundsborgere og isolere os derhjemme i denne svære coronatid for at bryde smittekæden og hjælpe dem, der er svagere end os selv. I starten er det fedt at have en undskyldning for at se Netflix 14 timer i døgnet. Men efter en uge fyldt med Netflix bliver det kedsommeligt og ensformigt. Og når alle hjemmets projekter er blevet lavet allerede efter anden uge, hvad skal man så give sig til? I denne artikel kommer der nogle forslag til nye hobbyer, som du kan lave alene derhjemme.

Kryds og tværs

At løse kryds og tværs er både en underholdende og produktiv måde at bruge tiden på. Det er produktivt, fordi det faktisk udvikler din hjerne på flere måder. Det giver dig både et større ordforåd, og samtidig udfordrer det de faste mønstre, du tænker i. Til sidst styrker det også hukommelsen, og studier viser, at det er sundt for dit helbred at løse kryds og tværser. Hvis du er nybegynder, er der steder på nettet, hvor du kan finde tips og tricks til, hvordan du løser diverse typer af kryds og tværs. Læs mere her.

Start på computerspil

Hvis du ikke allerede spiller computerspil – eller gamer, som det også kaldes – så er det nu et godt tidpunkt at starte op på det. Der findes rigtig mange forskellig slags computerspil, så der er noget til enhver smag. Nogle af de meget populære inkluderer FIFA, Minecraft, Rocket, League, Counterstrike og Fortnite. Men der findes tusindvis af computerspil om alt fra fodbold til hestespil. Når du begynder at spille computer i længere tid ad gangen, er det godt at have noget udstyr der er i orden. Det er f.eks. vigtigt at have en ordentlig stol at sidde i, så du ikke får ondt i ryggen. Desuden er det godt med et gamer skrivebord, hvor der er plads til de store skærme og alle ledningerne. Man kan også få både computermuse og keyboards, der er speciallavede til at game. Dette kan betale sig at købe, hvis man går meget op i at spille og gerne vil nå langt med det.

forretning

Bliv kreativ med garn

Hvis du søger noget mere ovre i det kreative hjørne, så kan du begynde at lære at strikke eller hækle. Begge sysler er meget meditative og noget man både kan bruge lang tid på og gøre samtidig med at man f.eks. lytter til lydbog eller podcast eller ser TV. Det gode ved at hækle eller strikke er også, at der kommer noget fysisk ud af det, så man virkelig kan se, at man får noget ud af sit arbejde. Garn og redskaberne koster ikke ret meget, så der skal ikke det store budget til at komme i gang med denne hobby. Hvis du ikke føler dig så sikker på teknikkerne, ligger der utallige guides på google og youtube til, hvordan man skal svinge strikkepindende. Du kan også finde mange mønstre gratis på nettet, eller du kan typisk købe mønsterbøger de samme steder, du køber garn og strikke- eller hæklepinde.

Have your say