Servicesiden

hund

Hvorfor kaster din hund op?

ssdd22

Der er mange grunde til at din hund kunne komme til at kaste op. Det kan dog være skræmmende, når man ikke ved hvorfor, især hvis hunden bliver ved, uden at dyrlægen kan sige hvorfor. Der er også forskellige slags hunde opkast, som kan fortælle dig, hvornår det er farligt og hvornår der er en anden grund.

Hvis du overvejer at få en hund eller hvis du har en hund, der kaster op en gang imellem og vil gerne lære om hvorfor det sker, hvornår det sker og hvad du skal gøre, så læs videre. Her taler vi om alt at gøre med hundeopkast, hvornår man skal ringe til en dyrlæge og hvornår hunden er bange og har bare lige brug for lidt trøst.

Hvornår kaster din hund op?

Først og fremmest er det vigtigt at prøve at finde ud af hvornår din hund typisk kaster op. Hvis det sker mest i bilen eller på køreture, så bliver din hund sandsynligvis bare køresyg. Der er forskellige slags piller, der kan gives til en køresyg hund, når du skal ude at køre. Tal med din dyrlæge for mere information.

Hvis din hund kaster op, når der er tordenvejr eller når den møder fremmede mennesker eller hunde, så kunne det være fordi hunden enten er bange eller ængstelig. Der er mange hunde, der bliver bange, når der pludselig larmer eller kommer høje lyde.

mops

Det man kan dog gøre, hvis larmen kommer fra en støvsuge eller hvis hunden er bange for at møde fremmede, er at vænne hunden til de ting den er bange for stille og roligt. Hvis hunden kommer til at forstå, at larmen ikke gør noget, så bliver den ikke bange mere. Man skal dog være tålmodig med hunden, især hvis den ikke er en hundehvalp mere. Det kunne være at hunden aldrig kommer over deres frygt eller angst.

Hvordan ser opkastet ud?

Der er forskellige slags hunde opkast, som betyder forskellige ting. Hvis hunden kaster meget op, så betyder det at situationen er lidt mere farlig. I dette tilfælde, så bør man ringe til dyrlægen og forberede sig på at dyrlægen spørge om hundens medicinsk historie.

Hvis hunden kaster op på specifikke tidspunkter og hvis opkastet ikke er så meget, så kunne det betyde at hunden ikke kom til at tomme mavesæk og dette plejer at være på grund af frygt eller angst. Der må man også gerne ringe til dyrlægen men spørgsmålene kommer nok ikke til at være så grundig.

Hvis hunden bliver ved med at kaste op, når den er bange, så behøver man kun ringer til dyrlægen den første eller anden gang. Mere information om hvad man gør, når hunden kaster op kan findes på nettet.

Have your say