Servicesiden

internet

Sådan tager du gode finansielle valg på internettet

ssdd22

Internettet er et fantastisk sted, hvor man kan rigtig mange ting. Én af de ting som rigtig mange mennesker benytter internettet til, er at købe ting og services hjem fra nettet. Man kan hurtigt blive helt grebet af stemningen og før man får set sig om, har man brugt mange flere penge, end det egentlig var planlagt. 

Hvis du kun kan nikke genkende til det, så skal du læse med. Her giver vi nemlig nogle gode råd til hvordan du foretager gode finansielle valg på nettet. 

shopping

Overvej dit køb én gang til – før du køber

Hvis du ofte foretager impulskøb, så gælder dette råd især for dig. Genovervej lige én gang til, om du nu også gerne vil have den ting eller den service, som du er i gang med at købe – og gør det så lige igen for en ekstra ordens skyld. 

Vi skal være helt sikre og vide med os selv, at vi oprigtig bliver glade for det vi bruger vores penge på. Og hvis vi ikke kan vide os sikre på dette, så skal vi slet ikke bruge vores penge.

Når du er i gang med at købe noget, så spørg gerne dig selv en ekstra gang om du i sandhed vil blive glad for dette køb. Hvad vil dit fremtidige jeg sige til det køb, du skal til at foretage dig? Vil du stadig være glad for købet om en måned? Om et år?

Sådanne spørgsmål kan guide dig i at finde ud af, om du virkelig gerne vil have den ting eller service, som du skal til at bruge penge på. Eller om du bare er blevet grebet af stemningen og fristelsen. 

penge

Benyt dig af de gratis muligheder

Nogle gange er det muligt at finde gratis muligheder for det, som vi skal til at bruge penge på. Det gælder især, hvis det er en bestemt service, som vi skal i gang med at købe.

Du kan finde alle mulige forskellige former for gratis service på nettet. Det kan for eksempel være, at du gerne vil lære noget mere om kreativ skrivning eller grafisk design og er lige ved at skrive dig op til et noget dyrt online kursus. Har du prøvet først lige at undersøge, om du ikke kan få tingene gratis et andet sted først?

Det samme gælder for eksempel med underholdningsservice som musik eller porno. Med hjemmesider som Eurotube.dk kan man hurtigt få adgang til sådanne former for underholdning, uden at man skal betale for det – og ofte skal man kigge på et par sekunders reklame, før man kan gå i gang med det. 

Generelt handler det om at have hovedet med sig, hvis man gerne vil foretage gode økonomiske valg på nettet. Så længe man gør det, så skal det nok gå.

Have your say