Servicesiden

Hundehvalp

Giv din hund de bedste sovefaciliteter

ssdd22

De fleste hunde er energibundter, der kan være med til at give dig både et energi- og et humørboost. For at sikre hundens energi og velvære er det vigtigt at prioritere dens sovefaciliteter, så den har de optimale muligheder for en behagelig, rolig og uforstyrret søvn.

Hundeseng

Ikke samme søvnrytme som mennesker

Selvom hunde ikke har samme søvnmønster eller -rytme, som mennesker har, betyder det ikke, at de ikke har brug for at lukke øjnene. Hunde har nemlig – på samme måde som mennesker – også behov for at lukke øjnene og slappe helt af. Derfor oplever du helt sikkert også, at din hund napper en masse middagslure i løbet af dagen, medmindre de er i fuld gang med at lege, løbe eller spise.

En hund er gennemsnitligt vågen og aktiv 20% af tiden. 30% af tiden er den vågen, men inaktiv, og så sover den 50% af tiden.

Hundes søvn er dog for størstedelens vedkommende ikke den tunge og dybe REM-søvn, og derfor har de brug for meget mere søvn end mennesker.

Hunter hundeseng

Når din hund skal sove, er det vigtigt, at den ligger behageligt og komfortabelt, så den kan få god hvile. Her er en Hunter hundeseng et rigtigt godt bud, da den er udformet som en lille og blød seng med en quiltet overflade. Hunter hundesengen er desuden gjort ekstra tyk, så komforten er øget for hunden. 

Du kan få den i 3 forskellige farver, så du også kan tilpasse den til din indretning. Og så skal du selvfølgelig huske at købe den i én af de 4 størrelser, som passer allerbedst til din hund. Din nye Hunter hundeseng kan afklædes betrækket, så du kan vaske det løbende. Desuden har den en skridsikker bund, så din hund ikke glider, når den vil lægge sig til ro.

Hundesøvn

Sørg for at holde din hund aktiv i løbet af dagen

Hundens søvnbehov afhænger af mængden af aktivitet. Jo mere aktiv hunden er, des mindre er behovet for søvn. Således har politihunde, søgehunde og førerhunde brug for mindre søvn end andre hunde, fordi de arbejder en del i løbet af dagen.

De fleste andre hunde er mindre aktive i løbet af dagen end de førnævnte hunde, og her kan det være en god idé at stimulere deres krop og sind med en række aktiviteter. Du ved helt sikkert, at din hund har brug for daglig motion, og selv en lille gåtur kan gøre underværker for hunden. Varier ruten, så hunden får nye lugte og steder at forholde sig til.

Det er også en god idé at købe hundelegetøj, som kan stimulere hunden på forskellig vis. Du kan også lege gemmelege med godbidder, så hunden udvikler lugtesans og søge-evner. 

Endelig bør du sætte din hund op på legedates med andre hunde. Hunde er nemlig meget sociale og trives med andre hundevenner.

Have your say