Servicesiden

yoga

Dyrk yoga i fritiden og få mere overskud i hverdagen

ssdd22

For mange kan job eller studier, madlavning, tøjvask og andre af hverdagens gøremål fylde så meget af dagen, at de nærmest ikke føler, at de har overskud til andet end at gå i seng, når disse gøremål er klaret. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være, for med yogatræning, kan man få meget mere overskud i hverdagen. Overskud til både det kedelige og det sjove.

Brug fritiden på at gøre noget godt for dig selv

Når man endelig har fri, er det rart at gøre noget, man godt kan lide, og det kan være fristende at smide sig i sofaen med et afsnit af yndlingsserien og en skål slik. Dette er dog ikke nødvendigvis det, ens krop bedst kan lide over længere tid, hvis man gør det for ofte.

Noget, der til gengæld er godt for både krop og sind, er yoga. I yogasammenhænge mener man, at krop og sind hænger sammen. Derfor vil de øvelser, man laver, påvirke både krop og sind positivt, så man får mere ud af det end som så.

meditation

Yogaøvelser har lav intensitet, men gør alligevel mange gode ting for kroppen. Heriblandt kan det nævnes, at øvelserne kan skabe bedre balance – både fysisk, mentalt og hormonelt. Herudover kan de også øge muskelstyrken, forbedre konditionen og lindre ømhed i musklerne.

På længere sigt vil din krop altså takke dig for at have valgt yoga i stedet for yndlingsserien – bare engang i mellem, for der skal selvfølgelig også være plads til et afsnit af yndlingsserien sommetider.

Kom godt i gang med yoga

Det behøver ikke at være særligt krævende at komme i gang med yoga. Man kan starte med at sætte sig lidt mere ind i, hvilke øvelser der findes og overveje, hvad man godt kunne tænke sig at få ud af yogatræningen. Alt dette og meget mere information om yoga, kan man finde på https://yogatips.dk/, hvor man kan finde alt, hvad man skal bruge for at komme godt i gang.

Der findes også lidt forskelligt udstyr til yoga, som man kan have gavn af at anskaffe sig. Det er dog ikke strengt nødvendigt – det kan bare gøre øvelserne meget mere behagelige for de fleste. Noget af dette udstyr kan f.eks. være det rette tøj.

Når man dyrker yoga, skal man kunne bevæge sig, uden at skulle tænke på, at tøjet sidder på en generende måde. Derfor skal yogatøj være behageligt at have på og give stor bevægelsesfrihed. En yogamåtte vil også være en god anskaffelse, hvis man gerne vil have den bedste yogaoplevelse. Ønsker man at udvikle øvelserne, kan man også bruge redskaber som f.eks. håndvægte og elastikker.

Man behøver altså ikke meget for at komme i gang med at få mere overskud i hverdagen, og bliver man bidt af det, kan man nemt udvikle øvelserne.

Have your say