Servicesiden

mops

3 tips til at holde din hund sund og rask

ssdd22

Der er i dag mange af os danskere, der vælger at inddrage en hund og gøre til en del af familien på lige fod med alle andre. Og det er der flere gode grunde til. Ofte hersker der et ønske om at kunne dele ud af noget af den kærlighed, som der findes i familien, og den kan lige så godt lægges på en skøn og kælen hund, som måske ikke ville have fået sig et så godt liv ellers. Derudover sørger en hund for, at man aldrig er alene, den giver masser af tryghed, og så er den altid klar på at dele ud af sin omsorg og glæde.

Du skal altid behandle din hund godt

Der er derfor mange fordele ved en hund, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at behandle den godt. Det betyder for eksempel, at du altid bør sørge for, at den er sund og rask, og det kan du gøre på især tre forskellige måder.

Hold din hund aktiv i hjemmet med bolde

For det første handler det om altid at holde din hund aktiv – også når I er hjemme. Det kan du blandt andet gøre ved at investere i noget udstyr og legetøj som for eksempel nogle gode bolde til hunde. Disse er nemlig gode i haven såvel som hjemmet, hvor der er plads til at man kan boltre sig. Hunde elsker bolde, og derfor skal du blot kaste den, hvorefter din hund instinktivt vil løbe efter den og komme tilbage med den til dig. Det er en leg, som din hund kan fortsætte med i timevis, og det giver den masser af god motion.

hundeaktivitet

Sørg for de længere og spændende ture

Dernæst er der også til tider behov for de lidt længere ture ud i det blå. De sørger nemlig for, at din hund er aktiv i nogle gange flere timer ad gangen, og det er noget, der er sundt for dennes helbred. Derfor skal du bare spænde din hund i selen og trække i de gode sko og se at komme ud i det fri. Ud over den gode motion for både dig og din hund, vil din hund også føle sig aktiveret af de mange spændende dufte, som den kommer forbi på sin vej. Og det er noget, som der for alvor kan være med til at pirre den og gøre den nysgerrig på alle de ting, som der er at finde ude i naturen. Det giver derfor også din hund en god oplevelse.

Husk det gode og næringsrige foder

Sidst men ikke mindst handler det om at have noget godt foder til din hund. Her er det for eksempel ikke helt lige meget, hvilken alder din hund har, da meget foders nærringsindhold og vitaminer samt proteiner er sammensat efter behovet i en bestemt alder. Derudover skal det selvfølgelig også være velsmagende.
Hvis du finder det helt rigtig foder, så får du en glad hund. Og en glad hun betyder ofte, at der også er en glad ejer.

Have your say